Artista Valentina Ionescu gateste BIO. Reteta aici:

Valentina este o artista cunoscuta , o mamica tanara si frumoasa dar de asemenea este si o bucatareasa desavarsita. Este cantareata de muzica populara de la varsta de 30 de ani si, pe langa muzica, bucataria este cea mai mare pasiune a sa.

De gatit , Valentina, s-a apucat serios dupa nasterea fiului sau atunci cand a decis sa isi schimbe stilul de viata. Gateste zi de zi tocmai pentru ca apreciaza mancarea sanatoasa, proaspata. Artista spune ca dragostea și pasiunea cu care gateste dar si rapiditatea si folosirea multor mirodenii sunt punctele ei forte atunci cand intra in bucatarie.

Noi am prins-o gatind o salata de vara,  la Restaurantul Cocosu Rosu,  cu produse Bio, de la ferma cu acelasi nume.

IMG_2693

“Vara este prin excelenta sezonul salatelor. Acestea se consuma fie simple, fie alaturi de preparate din carne la gratar. Cele mai multe salate se realizeaza usor, fara a necesita prea mult timp petrecut in bucatarie. Salatele sunt si foarte sanatoase si aduc organismului un aport important de vitamine si minerale. Eu gatesc doar cu produse BIO. ” a declarat aceasta.
Iata reteta:
1 rosie
2 castraveciori
1 ceapa rosie,, mica (cca 20gr)
1 ardei rosu
cateva masline
1 felie feta
1 lingura ulei masline
1 lingura suc de lamaie
sare de mare
oregano uscat
Se taie rosia si castravetii in bucati mai mari. Se aseaza intr-un bol. Ceapa se taie rondele sau pestisori. Se pun in bol. Se adauga si maslinele taiate felii sau rondele. Presarati putina sare. Se amesteca totul foarte usor. Intr-o cescuta amestecati uleiul, cu sucul de lamaie si 1/2 lingurita oregano si turnati peste salata. Asezati deasupra o felie cat doriti de groasa de de feta. Presarati putin oregano pe ea si apoi stropiti cu putin ulei de masline. Decorati cu felii de ardei , masline si patrunjel.
Pofta Buna!

Leave a Comment