Cu un nas perfect te naști sau… îl creezi! Despre rinoplastie. O provocare estetică și medicală

Ne este greu să vedem și o parte bună în pandemie, dar pentru medicii esteticieni chiar a existat. Ultimul an a adus un val de clienți în cabinete. La… adăpostul măștii de protecție, pacienții au putut să se recupereze mai liniștiți. De câțiva ani încoace însă, tendința în acest domeniu este în creștere. Intervențiile chirurgicale, cândva un lux, au devenit un mod de viață pentru cei care simt că e timpul unei schimbări.

Printre cele mai cunoscute astfel de proceduri chirurgicale se numără și rinoplastia sau corectarea nasului, a doua cea mai populară procedură estetică la nivel mondial. În ciuda acestui fapt, este totuși o operație extrem de sofisticată, pe care bine ar fi ca esteticianul să o execute din start fără greșeală, căci nasul nu poate suporta mai mult de 3, 4 astfel de intervenții într-o viață. Odată efectuată, pentru pacient poate însemna începutul unei vieți trăite fără complexe.

Un nas prea lung sau prea lat, prea mare sau cu cocoașă, toate sunt probleme care pot fi lăsate în urmă printr-o vizită la medicului specialist în chirurgie plastică și estetică, Alin Bortolini. Din pasiune pentru frumos, clădește reîncrederea în pacienți la clinica BePerfect. Totul începe cu un consult la cabinet, iar de aici se scrie povestea fiecărui client. Și pentru că medicina și inovația merg mână în mână, mai nou, aveți parte și de o simulare digitală, pentru a alege împreună noul look.

 

Rinoplastia este sau nu o opțiune pentru mine?

16 ani este vârsta minimă de la care puteți efectua o astfel de intervenție, indicat ar fi însă să aveți peste 20. Deși este o operație aleasă în proporție de 90 la sută de femei, și bărbații pot apela cu încredere la ea. Contează însă să aveți un motiv bine întemeiat în spatele acestei decizii, dar și… așteptări realiste când vina vorba despre rezultatele operației de înfrumusețare a nasului. Discutăm despre un asamblu complicat de oase și de cartilaje, o parte dintr-un întreg care trebuie modelată… în corelație cu trăsăturile feței, dar și cu particularitățile medicale. Așa că bine ar fi să vă ștergeți din minte anumite tipare. Un nas à la Scarlett Johansson nu se va potrivi la fel de bine pe orice chip!

 

Rinoplastia, mai mult decât o intervenție estetică

Dincolo de beneficiile fizice, rinoplastia poate fi și soluția salvatoare în urma unei traume sau a unei accidentări, dar și în cazul deviației de sept, o afecțiune cu care trăiesc 80 la sută dintre oameni. Poartă numele de septoplastie, iar dacă nu sunteți siguri pe care dintre cele două să o alegeți, cel mai bine este să apelați la specialiști. Bine de știut este că rinoplastia poate fi făcută în același timp cu septoplastia. Iar ca un mic sfat – dacă aveți des una dintre nări înfundate, aveți frecvent infecții ale sinusurilor sau respirație zgomotoasă în timpul somnului, probabil suferiți de deviație de sept și ar trebui să faceți un control.

 

Consultul, esențial înaintea unei corecții a nasului

Consultația înaintea intervenției presupune ca medicul să vă evalueze starea de sănătate, iar dumneavoastră să găsiți răspunsuri la toate nelămuririle. La clinica BePerfect, vă vor fi expuse riscurile, limitările operației, dar și cum vă va schimba viața această procedură. Eventuale boli sau alergii de care suferiți, medicamente pe care le luați, toate vor fi trecute pe listă de la început. Analizele de sânge și radiografiile de piramidă nazală sau computer tomograf sunt și ele obligatoriu de efectuat.

 

Ce NU aveți voie să faceți înaintea unei operații de rinoplastie

Pentru că favorizeză sângerarea, este recomandat ca înainte cu 14 zile să evitați consumul de antiinflamatoare sau de aspirină și chiar cu mai mult timp înainte- 4-6 săptămâni- de anticoncepționale, pentru că ele pot crește riscul formării cheagurilor de sânge.  Dacă sunteți fumător, bine ar fi cu cel puțin o lună înainte să renunțați la viciu sau măcar să reduceți numărul țigărilor.

 

Operația de rinoplastie, între 2 și 5 ore

Cu cel puțin șase ore înainte de intervenție nu trebuie să consumați alimente și nici să beți lichide. În funcție de complexitate, o astfel de operație poate dura chiar și 5 ore. Necesită anestezie generală, dar și o zi ulterioară de spitalizare.

Eu, dr. Bortolini, practic intervenția chirugicală de rinoplastie deschisă deoarece este metoda cea mai completă și complexă, folosită de cei mai buni chirurgi plasticieni din lume, prin care se pot face toate modificările necesare, atât estetice, cât și funcționale (respiratorii), iar rezultatele sunt cele mai satisfăcătoare.

 

Ce trebuie și mai ales ce NU trebuie făcut după rinoplastie

Pentru ca recuperarea post-operatorie să fie parcursă așa cum trebuie, aveți de respectat anumite îndrumări. Partea bună este că după operație nu vă veți confrunta cu dureri sau dacă apar, ele sunt minime. Nu veți fi însă scutit de vânătăi sau de umflături la nivelul nasului și feței. Trebuie să știți că ele ar trebui să dispară în jumătate de lună.

În primă săptămână:

– tratament analgezic și antibiotic

În primele două/ trei săptămâni:

-evitați suflatul nasului

-vă puteți relua activitățile zilnice

După două luni:

-puteți relua purtarea ochelarilor

-puteți relua activitățile fizice intense

 

„Deși rezultatele rinoplastiei sunt în general permanente, din păcate organismul fiind într-o continuă modificare, și cartilajul poate continua să remodeleze și să deplaseze, ceea ce poate modifica rezultatele operației in timp. Dacă aceste modificari apar este bine să revii la un control și să hotărâm împreună ce putem face pentru tine. Trebuie să vii la control la început la 2-3 zile până la 2 săptămâni când se scot firele, iar ulterior la 3, 6, 12 luni.”- dr. Alin Bortolini

 

Pentru un preț exact, programați-vă la o consultație la clinica doctorului Alin Bortolini! Iar dacă vreți să vedeți cazuri concrete, consultați site-ul beperfect.ro, unde găsiți poze înainte și după operațiile de rinoplastie efectuate la clinică.

O adresă de mail vă stă la dispoziție:

drbortolini@beperfect.ro

Dar și un număr de telefon:

0767 373 328

Leave a Comment