The Sun: Acest loc din România, prima destinaţie de vizitat în 2016!

Anul acesta, Lonely Planet a desemnat o regiune din România destinaţia desăvârşită pentru călătorii.

Jurnalişti ai publicaţiei The Sun au petrecut 48 de ore în Transilvania, notând că regiunea nu merită vizitată doar pentru mitul lui Dracula, ci şi pentru perspectivele panoramice, pentru castelele „desprinse parcă din Harry Potter” şi pentru barurile dosite pe străzi sinuoase.

Galerie foto:

Ansamblul monumental Matei Corvin si Catedrala "Sf. Mihail” din Piata Matei Corvin din Cluj-Napoca.
Ansamblul monumental Matei Corvin si Catedrala „Sf. Mihail” din Piata Matei Corvin din Cluj-Napoca.
Cheile Gradistei, Brasov. CRISTIAN RADU NEMA / MEDIAFAX FOTO
Cheile Gradistei, Brasov. CRISTIAN RADU NEMA / MEDIAFAX FOTO

 

Imagine panoramica cu localitatea Biertan, judetul Sibiu, sambata, 19 septembrie 2009. Sasi, veniti special din Germania, au participat la "Intalnirea anuala a sasilor de pretutindeni", unde sunt reluate obiceiuri traditionale, cu gastronomie, muzica si dansuri sasesti. LUCIAN MUNTEAN / MEDIAFAX FOTO
Imagine panoramica cu localitatea Biertan, judetul Sibiu, sambata, 19 septembrie 2009. Sasi, veniti special din Germania, au participat la „Intalnirea anuala a sasilor de pretutindeni”, unde sunt reluate obiceiuri traditionale, cu gastronomie, muzica si dansuri sasesti. LUCIAN MUNTEAN / MEDIAFAX FOTO
FOTOGRAFIA INSOTESTE MATERIALUL MEDIAFAX: "FOCUS: Mori unicat, vechi de sute de ani, expuse la Sibiu în cea mai variată colectie din Europa" Mori pot fi vazute la Muzeul in aer Liber din Sibiu, luni, 21 iulie 2014. Peste 30 de mori de toate tipurile sunt expuse în Muzeul în aer liber din Sibiu, în cea mai variată colectie din Europa. Unele sunt unicat, altele sunt vechi de aproape două sute de ani, dar toate sunt în perfectă stare de functionare si atrag anual mii de vizitatori. OVIDIU DUMITRU MATIU / MEDIAFAX FOTO
FOTOGRAFIA INSOTESTE MATERIALUL MEDIAFAX: „FOCUS: Mori unicat, vechi de sute de ani, expuse la Sibiu în cea mai variată colectie din Europa”
Mori pot fi vazute la Muzeul in aer Liber din Sibiu, luni, 21 iulie 2014. Peste 30 de mori de toate tipurile sunt expuse în Muzeul în aer liber din Sibiu, în cea mai variată colectie din Europa. Unele sunt unicat, altele sunt vechi de aproape două sute de ani, dar toate sunt în perfectă stare de functionare si atrag anual mii de vizitatori. OVIDIU DUMITRU MATIU / MEDIAFAX FOTO

 

celebrity 3 celebrity 2

Anul acesta, Lonely Planet a desemnat Transilvania destinaţia desăvârşită pentru călătorii. „Nu merită vizitată doar pentru mitul lui Dracula, pentru vederile panoramice asupra peisajelor de o frumuseţe tulburătoare, ci şi pentru castelele gotice – crucifixul şi funia de usturoi sunt opţionale”, scriu jurnaliştii de la The Sun.

Jurnaliştii scriu în continuare că în Cluj, de pildă, turiştii pot face slalom printre galerii de artă şi teatre, le recomandă să se rătăcească prin spaţiul de artă contemporană „Fabrica de pensule”, unde se răsfiră mai multe galerii de artă, ateliere ale artiştilor şi spaţii pentru spectacole teatrale. În galeria Quadro există obiecte de artă din ceramică şi expoziţii de fotografie. Turul oraşului ar trebui să se sfârşească, în viziunea celor de le The Sun, la Muzeul Naţional de Istorie, unde pot fi admirate colecţia de poţiuni şi echipamentul străvechi de laborator desprinse parcă din universul lui Harry Potter.

Pentru că în Munţii Carpaţi trăiesc lincşi, lupi şi urşi, jurnaliştii de la The Sun îndeamnă turiştii să treacă prin Sanctuarul Urşilor de la Zărneşti, unde specii de urşi salvaţi din cuşti şi circuri din toată lumea sunt adăpostite într-o ambianţă luxuriantă.

„În rezervaţia de urşi puteţi vedea pui de grizzly jucându-se, iar apoi să vizitaţi muzeul de ursuleţi de jucărie din spaţiul rezervaţiei. Pe urmă, mergeţi în Poiana Braşov, unde se schiază şi unde, la Clubul Rossignol de la poalele pârtiei, se dansează pe mese”, notează The Sun.

Castelul Bran din secolul al XIV-lea, cocoţat pe o stâncă, sursă de inspiraţie pentru reşedinţa Contelui Dracula în romanul lui Bram Stoker oferă, scriu jurnaliştii, panorame impresionante, dacă turiştii urcă scările secrete din interior către turnuri, iar apoi trebuie să-şi încordeze forţele şi să-şi stăpânească frica pentru o vizită la Muzeul Torturii din incinta Castelului Bran. Pe străzile pietruite şi labirintice ale Sighişoarei, oraşul de baştină al lui Vlad Ţepeş, domnitor al Transilvaniei ce a fost transpuns în romanul lui Stoker drept Contele Dracula, călătorii pot vedea case „făurite parcă din turtă dulce.”

Pe de altă parte, vizitatorii se pot delecta cu sarmalele româneşti în toate restaurantele locale, sau, pentru senzaţii intense, pot gusta cocktailuri pe bază de limonadă sau campari în pubul „steampunk” (gen de ficţiune unde, într-un univers oniric ştiinţifico-fantastic inspirat de Jules Verne şi H.G.Wells, societatea industrială foloseşte tehnica şi maşinile cu aburi, într-o atmosferă distopică – n.r.) Joben Bistro din Cluj. În barul Soviet din acelaşi oraş, cu tematică izvorâtă din perioada comunistă din România, turiştii se pot insera într-un decor cu telefoane cu fir de pe vremuri şi cu păpuşi ruseşti. Pe Strada Piezişă din Cluj, turiştii găsesc cluburi de dans şi băuturi alcoolice inedite.

Sursa: Mediafax

 

Leave a Comment