Un alergător atacat de o pumă a reușit să o omoare

Un alergător de curse montane a ucis cu mâinile goale o puma care l-a atacat într-un parc în statul Colorado, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP. Bărbatul, care nu a fost identificat, a suferit răni grave, însă nu mortale. El a fost spitalizat în urma atacului, luni, a precizat într-un comunicat Serviciul parcurilor şi faunei (CPW) din Colorado, un stat situat în vestul Statelor Unite.

Potrivit CPW, bărbatul alerga singur pe un munte din lanţul Rocky Montains când, spune el, a auzit ceva în urma sa pe pistă şi a fost atacat de o pumă. „Puma s-a aruncat asupra alergătorului, l-a muşcat la nivelul feţei şi mâinii”, precizează Serviciul parcurilor. Potrivit sursei citate, el a fost în măsură să lupte şi să se elibereze de pumă, pe care a reușit să o ucidă.

Puma avea 36 de kilograme și a fost sufoctată de alergător

În comunicat se precizează că alegătorul a reuşit ”să sufoce animalul”, o pumă tânără al cărei corp a fost găsit la locul atacului. Potrivit ziarului local The Coloradoan, puma avea aproximativ 36 de kilograme. Ty Petersburg, un reprezentant al CPW, a declarat că acest tip de atac este rar în Colorado. ”Este regretabil că instinctele de vânător ale pumei au fost trezite de alegător”, a spus el.

Potrivit CPW, mai puţin de 20 de persoane au fost ucise de o pumă în Statele Unite în ultimii 100 de ani. Trei morţi şi 16 răniri au avut loc în Colorado începând din 1990.

Leave a Comment