Acidul hialuronic versus Toxina Botulinică. Substanţele din spatele procedurilor-vedetă

Două dintre cele mai populare substanţe care ne şterg semnele îmbătrânirii… îşi dezvăluie secretele! Acidul hialuronic şi toxina botulinică au devenit sinonime cu frumuseţea şi cu tinereţea, odată cu dezvoltarea medicinei estetice. Procedurile cosmetice care se realizează cu ajutorul lor sunt cele mai căutate pe mapamond în rândul oamenilor care caută perfecţiunea, însă deseori sunt confundate de mulţi pacienţi.

 

Doctorul Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică şi estetică şi, totodată, fondatorul clinicii BePerfect, ne spune cum funcţionează fiecare în parte, dar şi ce zone tratează.

 

ACIDUL HIALURONIC, SUBSTANŢA-MINUNE DIN ORGANISM

 

Acidul hialuronic se găseşte în mod natural în organismul nostru. Este o substanţă-minune care reţine apa în piele şi o ajută astfel să fie hidratată şi întinsă, dar o şi repară la nevoie. Datele arată că fiecare gram de acid are capacitatea de a lega până la şase litri de apă, dar pentru că tot ce e bun… trece repede, nu ne putem bucura de el în mod natural până la bătrâneţe.

Din fericire, medicina estetică ne sare în ajutor. Injecţiile cu acid hialuronic sunt cele care previn îmbătrânirea, dar contribuie şi la inversarea semnelor ei. Probabil cel mai mare avantaj al lor este faptul că prezintă risc minim de reacţie alergică, iar rezultatele sunt imediate, ba chiar se îmbunătăţesc odată cu trecerea zilelor. În plus, vorbim despre o procedură minim invazivă, asta înseamnă că vă puteţi relua activităţile obişnuite, fără să fie nevoie de vreun repaus.

 

„Una dintre cele mai atractive caracteristici ale materialelor de umplutură cu acid hialuronic este că rezultatele durează de la 6 la 12 luni, în funcție de gradul de reticulare a produsului folosit. În plus, injectările cu acid hialuronic sunt reversibile.” – doctorul Alin Bortolini

 

ACIDUL HIALURONIC, ALIATUL FRUMUSEŢII

UTILIZĂRI ŞI EFECTE

 

În medicina estetică, acidul hialuronic „repară” multe dintre problemele care apar odată cu înaintarea în vârstă.  La clinica BePerfect găsiţi cele mai populare proceduri injectabile cu acestă substanţă, precum: mărirea buzelor, mărirea pomeţilor, tratamentul ridurilor, eliminarea cearcănelor, corectarea bărbiei sau conturarea tâmplelor.  La capitolul beneficii, trecem pe listă hidratarea pielii, obţinerea volumului dorit, stimularea de noi celule de colagen şi netezirea liniilor fine.

 

BOTOXUL, DIN OFTALMOLOGIE, ÎN ESTETICĂ

 

Substanţa care face concurenţă acidului hialuronic, toxina botulinică se foloseşte de zeci de ani în medicină. Iniţial, în ramura oftalmologiei, ulterior, în cea a frumuseţii.

„Este cunoscut faptul că tratamentele cosmetice cu Botox sunt populare printre persoanele de peste 40 de ani. Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că substanțele injectabile anti-aging nu sunt exclusiv pentru bărbații și femeile care sunt de vârstă mijlocie sau mai bătrâni. doctorul Alin Bortolini

 

Pacienţii care au peste 25 de ani pot beneficia de aceste tratamente, dacă sesizează apariţia liniilor fine: „Dacă ne dorim o înfățișare cât mai atractivă și tânără atunci când vom ajunge la o vârstă mai înaintată, câteva măsuri de prevenție sunt recomandate încă de pe acum. Ridurile și alte linii fine sunt mai ușor de tratat atunci când sunt încă în dezvoltare inițială decât atunci când sunt într-un stadiu avansat.”- doctorul Alin Bortolini

 

 

Spre deosebire de acidul hialuronic, botoxul are o utilizare mai restrânsă, dar la fel de importantă. În vreme ce prima substanţă are efect de umplere, botoxul scade activitatea musculară.

 

BOTOXUL, INAMICUL RIDURILOR DE EXPRESIE

 

Zona frunţii, colţurile ochilor, zona dintre sprâncene sau cea a gurii. Sunt locurile unde toxina botulinică poate fi injectată, pentru un efect vizibil cam la 24 de ore de la procedură. Aceasta nu se utilizează pentru mărirea buzelor, aşa cum cred greşit majoritatea pacienţilor.

La fel ca în cazul acidului hialuronic, rezultatele sunt temporare. Maximum nouă luni durează eficienţa substanţei. Ulterior, trebuie să ajungeţi la cabinetul esteticianului, pentru reevaluare.

 

TOXINA BOTULINICĂ, LEAC ŞI PENTRU TRANSPIRAŢIA EXCESIVĂ

 

Doctorul Alin Bortolini ne dezvăluie şi o întrebuinţare mai puţin cunoscută a toxinei botulinice, pe care o pune în practică la clinica pe care a fondat-o. Substanţa se foloseşte şi în tratamentul transpiraţiei excesive!

 

„Hiperhidroza este o afecţiune caracterizată printr-o transpiraţie abundentă, anormală, mult peste ceea ce este necesar pentru reglarea temperaturii corpului.  Toxina botulinică poate bloca glandele sudoripare şi trata astfel eficient transpiraţia în exces la nivelul: axilelor, palmelor, tălpilor.”- doctorul Alin Bortolini

 

Dacă nu sunt folosite pe aceeași zonă, ambele substanţe, toxina botulinică şi acidul hialuronic pot fi injectate în aceeaşi zi, spun specialiştii. Fiecare problemă necesită însă tratament specializat, pe care doar experţii vi-l pot furniza.

Doctorul Alin Bortolini vă aşteaptă la un control, pentru a corecta toate imperfecţiunile care vă supără. Detaliile suplimentare le găsiţi pe site-ul  https://beperfect.ro/, la numărul de telefon: 0767 373 328 sau la adresa de mail: drbortolini@beperfect.ro

Puteţi urmări pe canalul de Youtube Be Perfect parcusul fiecărei proceduri, sfaturile medicului înainte şi după dar şi testimoniale ale clienţilor!

 

Clinica Be Perfect îmbină dotările de ultimă generaţie cu produse de cea mai bună calitate pentru ca rezultatele să vă depăşească aşteptările. Urmariţi-l pe doctorul Alin Bortolini pe reţelele de socializare pentru galerii foto înainte şi după intervenţiile efectuate pacienţilor!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini/

Leave a Comment