Apple ar putea închide un serviciu, după 18 ani de la lansare

Compania Apple ar putea anunţa închiderea aplicaţiei muzicale iTunes, după 18 ani, luni, în timpul unei conferinţe mondiale dedicate dezvoltatorilor (Worldwide Developers Conference), organizată în oraşul San Jose din statul american California, potrivit Bloomberg.

Mişcarea, scrie Bloomberg, face parte din strategia companiei de a se distanţa de iPhone ca produs principal şi a-şi dezvolta servicii pe bază de abonament. Trei aplicaţii separate, cu muzică, podcast-uri şi conţinut TV, vor înlocui iTunes, printre acestea numărându-se Apple TV+, lansată la începutul acestui an.

iTunes a fost lansată în 2001, ca media player, librărie şi magazin online, însă aplicaţia a fost criticată în ultimii ani pentru că a inclus un număr crescut de opţiuni.

Apple a eliminat conturile iTunes de pe Facebook şi Instagram

Cu 56 de milioane de utilizatori, serviciul pe bază de abonamente Apple Music – similar Spotify – oferă un model diferit de business comparativ cu cel propus de iTunes, respectiv „cumpără şi descarcă”.

Vedete de la Hollywood precum Oprah Winfrey, Jennifer Aniston şi Steven Spielberg s-au alăturat şefului Apple Tim Cook la evenimentul în care a fost anunţată lansarea unui nou serviciu de streaming video, în luna martie.

Atunci a fost anunţată şi lansarea unui card de credit (Apple Card) şi a serviciilor de ştiri (Apple News +) şi jocuri video (Apple Arcade).

iTunes a revoluţionat industria distribuţiei de muzică şi video, însă, în prezent, este preferat consumul de conţinuturi în streaming.

Apple a eliminat deja conturile iTunes de pe reţelele de socializare online Facebook şi Instagram, în timp ce cel mai recent mesaj de pe Twitter datează din 26 mai.

 

Leave a Comment