Cea mai scumpă ciocolată din lume costă 10.000 de euro

Cum Ziua Îndrăgostiţilor bate la uşă, un cadou potrivit pentru persoana dragă ar fi ciocolata. Unul dintre cele mai scumpe sortimente din lume este produs în Ecuador. 50 de grame se vând cu patru sute de lire sterline. Un calcul simplu arată că un kilogram ajunge la suma fabuloasă de 10.000 de euro.

Producătorii vor ca amatorii acestei delicatese să se gândească la desertul preferat ca la un vin bun şi să îl savureze pe îndelete. O bucăţică din această ciocolată este, promit producătorii, o experienţă de neuitat pentru cei care iubesc deliciile din cacao. Tot ei spun că preţul reflecta în totalitate calitatea produsului. Asta spre deosebire de alte sortimente scumpe, în cazul cărora preţul ridicat este dat de accesorii – ambalaje cu foiţa de aur sau pietre nestemate.

Ciocolata poate fi degustată în casa-muzeu vizitată de Fidel Castro

“Misiunea noastră este să aducem ciocolată de origine unică la acelaşi nivel cu vinurile fine şi whiskey-ul şi să o prezentăm într-un fel care se adresează simţurilor clienţilor şi le oferă o experienţă cu totul nouă”, a mărturisit James Le Compte, directorul companiei producătoare. Originea unică despre care vorbeşte producătorul se referă la faptul ca boabele de cacao folosite provin de la un singur soi de arbore şi doar dintr-o regiune.

Norocoşii care îşi permit un asemenea răsfăţ sunt invitaţi să deguste delicatesa într-o casă-muzeu vizitata cândva de Fidel Castro. Oaspeţii participă acolo la un ritual inspirat de degustările de whiskey. Fiecare primeşte “mostre” din recolte diferite, plus cleşti din lemn pentru a reduce “contaminarea” bucăţilor de ciocolată. Din acest sortiment de ciocolată se produc doar 600 de tablete pe an.

Leave a Comment