Cum identificam carnea proaspata si de calitate!?

Romanii  au renuntat definitiv la carnea de vita sau la cea de porc si au trecut la carnea de pui,  bazandu-se pe afirmatiile cercetatorilor, care au catalogat-o drept cea mai sanatoasa dintre toate. Un studiu recent insa da peste cap tot ce stiam pana acum despre aceasta.

Spre deosebire de carnea de pui din trecut, cea din zilele noastre, se pare ca sta ceva mai prost la capitolul grasime. Cantitatea de lipide pe care o contine este tripla fata de cantitatea de proteine, iar grasimile bune, Omega 3 , au scazut la mai mult de jumatate.
Daca inainte carnea de pui era o alternativa mai sanatoasa si mai ieftina la carnea rosie, in prezent, din cauza modalitatii de crestere si a aditivilor cu care sunt hranite pasarile, aceasta are cu 50% mai multa grasime decat in ultimii 30 de ani.

In aceste conditii, puii nu mai sunt o sursa de carne bogata in proteine, ci doar o sursa de grasimi, sustin cercetatorii.

Caror riscuri ne expunem?

Pe termen lung riscam sa ne trezim cu probleme mentale, obezitate, colesterol crescut si boli de inima.

Tratezi puiul, imbolnavesti consumatorul!

Consumand constant carne de la animale care au fost tratate cu antibiotice, sansele romanilor de a se vindeca usor de infectii scad simtitor. Medicii vor fi nevoiti sa le administreze medicamente din ce in ce mai puternice si mai scumpe pentru a le salva vietile.

„Puiul se injecteaza cu antibiotic, iar remanenta acestuia este de circa 40 de zile. Ingerand antibioticul odata cu puiul consumat, imunitatea organismului nostru scade; noi deja avem un antibiotic continuu. Din aceasta cauza, antibioticele pe care le mai avem pe piata nu prea isi mai fac efectul. Acum, toata lumea este racita si pana nu ia un augmentin nu mai face fata. Tulpina este mult mai rezistenta.”, a declarat Eugen Irimia, vicepresedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor.

Alexandru Rozs propietarul Fermei si Restaurantului Cocosul Rosu ne-a explicat care sunt pasii in alegerea produselor de calitate din magazine:

 

alexandru rozs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Consumul de carne de pui este benefic pentru sanatate, insa numai daca stim sa identificam carnea proaspata si de calitate.
Cum identificam corect produsele din carne pe care vrem sa le consumam?

Verificam aspectul si infomatiile de pe eticheta. Orice produse trebuie sa fie expusa in vitrina frigorifica, nu in afara acesteia (in tavi aflate deasupra vitrinei sau in orice alt loc in exteriorul frigiderului). Vitrina trebuia sa fie functionala mai exact sa degaje aer rece.

Cum stim daca produsele sunt proaspete si de calitate?

Culoarea– trebuie sa fie alb-galbui.

Mirosul – carnea refrigerata are un miros placut, caracteristic speciei. Carnea congelata nu are niciun miros. Apasa usor cu degetul pe bucata de carne din ambalaj: daca revine rapid la forma initiala, inseamna ca este proaspata. In caz contrar, este bine sa renunti.

Eticheta
  – denumire, ingredientele folosite, cantitatea neta de pui, termenul de valabilitate a carnii, conditiile in care a fost si poate fi depozitata, numele, adresa producatorului si certificarea pentru managementul calitatii si sigurantei alimentului.”

Leave a Comment