Diferența dintre abdominoplastie și liposucție. Care este cea mai bună variant pentru mine?

Ştiaţi că unele dintre cele mai căutate intervenţii estetice sunt cele care vizează eliminarea grăsimii sau a pielii în exces? În unele cazuri, preocuparea pentru un trup sculptat nu mai ţine doar de cât efort depundem la sala de forţă sau de cât de multe fructe şi legume integrăm în alimentaţia zilnică. Atunci când metodele clasice de menţinere a siluetei nu mai sunt suficiente, intervin în scenă experţii în frumuseţe!

Doctorul Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică şi estetică, fondatorul clinicii Be Perfect şi membru al Colegiului Medicilor, vă prezintă ce presupun două dintre cele mai populare metode atunci când vine vorba despre a reda o formă frumoasă corpului – liposucţia şi abdominoplastia – dar şi care este diferenţa dintre ele.

 

PRIMUL PAS: IDENTIFICAREA PROFILULUI PACIENTULUI

Deşi multor pacienţi le sunt recomandate ambele proceduri, pentru rezultate spectaculoase, trebuie să ştiţi că liposucţia şi abdominoplastia nu sunt intervenţii estetice tocmai identice, dar se pot completa cu succes.

Acei câţiva centimetri de grăsime de pe coapse, de pe braţe ori de pe abdomen, care vă tot supără după ce aţi pierdut multe kilograme, pot să îşi găsească rapid o rezolvare prin liposucţie. Vorbim despre o operaţie care modelează şi conturează corpul, prin eliminarea depozitelor mici şi moderate de grăsime: “Sunteţi candidate ideale pentru liposucţie dacă sunteţi tinere şi aveţi o bună elasticitate a pielii, pentru ca după eliminarea depozitelor de grăsime pielea să se poată mula pe noul contur corporal.”

În cazul în care pielea dumneavoastră nu este fermă, trebuie să vă îndreptaţi către cealaltă intervenţie, abdominoplastia: “Este intervenţia chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de piele şi de grasime de la nivel abdominal şi se întăreşte musculatura abdominală. În cadrul intervenţiei, pot fi eliminate şi cicatricile preexistente de la nivelul abdomenului.” 

Specialistul Alin Bortolini recomandă abdominoplastia doar celor care au ajuns la o greutate stabilă. Deşi rezultatele ei sunt permanente, există cazuri în care acestea sunt influenţate de fluctuaţii mari de greutate.

Niciuna dintre proceduri nu este dedicată slăbitului şi nu îşi va menţine rezultatele în lipsa unui stil de viaţă sănătos. Liposucţia şi abdominoplastia vin doar în completarea mişcării şi a dietei echilibrate!

 

CUM DECURGE FIECARE INTERVENŢIE ÎN PARTE

Diferenţele dintre cele două operaţii merg mai departe: în vreme ce liposucţia poate fi realizată doar sub efectul unei anestezii locale şi durează, de regulă, între una şi trei ore, abdominoplastia necesită anestezie generală şi se poate întinde chiar şi pe patru ore.

Ca să vă faceţi o idee despre ce implică fiecare, aflaţi că liposucţia presupune aspirarea grăsimii din acele zone care vă creează probleme. Se întâmplă prin mici incizii, care vor fi ascunse vederii. În schimb, în cazul celei de-a doua intervenţii, urmele operaţiei se vor întinde pe o suprafaţă mai mare şi nu vor dispărea niciodată definitiv: „Incizia este orizontală, pe toată lăţimea abdomenului, localizată în regiunea inferioară a abdomenului. Pielea abdominală şi grăsimea sunt detaşate de stratul muscular de dedesubt.”  Ulterior, excesul de piele şi grăsimea vor fi eliminate.

La finalul ambelor proceduri, specialistul va aplica un corset elastic, care va contribui la modelare şi care va trebui purtat în următoarele săptămâni.

 

RECUPERAREA DUPĂ CELE DOUĂ INTERVENŢII

Aşa cum probabil aţi intuit, vindecarea va fi mai rapidă în cazul liposucţiei: durerea nu vă va crea mari probleme, veţi putea fi externat chiar a doua zi, iar rezultatele vor fi deja vizibile în mai puţin de două săptămâni.

Abdominoplastia implică o perioadă de recuperare mai grea: spitalizarea se poate întinde pe trei zile, iar vindecarea poate dura până la două luni. Trebuie să vă aşteptaţi şi la dureri de intensitate medie.

Cât despre recomandări, Alin Bortolini vine cu aceleaşi sfaturi, în cazul ambelor intervenţii:„În primele zile de recuperare, pacienţii trebuie să se odihnească bine, să se hidrateze, mesele trebuie să fie cât mai uşoare, în cantitate mică şi regulate. Cât despre controale, la început ele vor fi la 2,3 zile, până la 2 săptămâni, iar ulterior la 3, 6 şi 12 luni.”

 

Riscuri pot apărea la ambele intervenţii, de aceea este esenţial ca indiferent de procedura la care apelaţi, să respectaţi sfaturile expertului în frumuseţe. El este cel care, în urma unei analize corporale detaliate, va decide care dintre cele două proceduri vi se potriveşte cel mai bine.

 

 

La Be Perfect găsiţi o gamă largă de proceduri, dedicate frumuseţii trupului, dar şi a chipului, care vă vor ajuta să arătaţi exact aşa cum vă doriţi. Pe canalul oficial de YouTube al clinicii fondate de medicul Alin Bortolini găsiţi şi clipuri care vă prezintă cum decurg cele mai populare intervenţii estetice, dar şi testimoniale ale pacienţilor: https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini

Medicul Alin Bortolini a fost premiat la finalul lui 2021 pentru realizările sale din domeniul Esteticii în cadrul Galei I Success Awards Bucharest Edition.

Pentru contact, aveți la dispoziție numărul de telefon Be Perfect: 0767 373 328,  adresa de mail: drbortolini@beperfect.ro, dar şi site-ul oficial: https://beperfect.ro/

Pe doctorul Alin Bortolini îl găsiţi pe Facebook şi pe Instagram!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini

 

 

Leave a Comment