Meryl Streep va juca în serialul momentului, producţia HBO „Big Little Lies”

Actriţa americană Meryl Streep va juca alături de Reese Witherspoon şi Nicole Kidman în sezonul al doilea al serialului de succes „Big Little Lies”, produs de postul de televiziune american HBO, transmite AFP.

Actriţa recompensată cu trei premii Oscar va interpreta în acest serial – care, printre altele, abordează tema violenţei domestice – rolul lui Mary Louise Wright, mama lui Perry (Alexander Skarsgard), personaj care a murit la sfârşitul primului sezon, după ce s-a aflat că îşi bătea soţia. Personajul interpretat de Streep va căuta răspunsuri după moartea fiului ei, a anunţat HBO, miercuri.

Mai cunoscută pentru rolurile de pe marele ecran, Streep a obţinut un premiu Emmy pentru partitura din miniseria HBO „Angels in America” (2003) şi a apărut şi în producţia Showtime „Web Therapy”.

Marţi, Streep şi-a depăşit propriul record de nominalizări la premiile Oscar, fiind selectată pentru a 21-a oară, pentru rolul din filmul „The Post”, regizat de Steven Spielberg.

 „Big Little Lies” prezintă povestea unor mame bogate din California ale căror vieţi aparent perfecte ascund secrete dramatice.

Producţia HBO a fost recompensată cu patru premii Globul de Aur, pentru cea mai bună miniserie şi pentru interpretările actorilor Nicole Kidman, Alexander Skarsgard şi Laura Dern. De asemenea, a obţinut opt premii Emmy.

„Big Little Lies”, bazată pe romanul bestseller scris de Liane Moriarty, a fost iniţial difuzată ca miniserie, însă HBO a anunţat luna trecută că va produce un al doilea sezon, care va fi regizat de Andrea Arnold, premiată cu un Oscar în 2005, pentru scurtmetrajul „Wasp”. Scenaristul sezonului al doilea va fi David Kelley, cel care a scris şi primul sezon.

Meryl Streep, născută în 1949, a câştigat în 2012 premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul „Doamna de Fier/ The Iron Lady”. Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câştigat de Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din „Kramer contra Kramer” şi „Alegerea Sophiei”. Cu filme precum „Vânătorul de cerbi”, „Podurile din Madison County” şi „Julie şi Julia”, Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.

 

sursa:Mediafax

Leave a Comment