Peeling-ul chimic – ce înseamnă și ce rezultate are

De câte ori nu ai citit păreri pro și contra în legătură cu produsele sau tratamentele pe care voiai să le testezi? Doar încercându-le poți să vezi ce e benefic pentru tine și ce nu. Și bineînțeles, urmând sfatul unui specialist. Este important să acorzi și să oferi tenului tău o hidratare și o regenerare profundă. De exemplu, poți opta pentru un peeling chimic. Acesta este o procedură dermatologică prin care se produce exfolierea epidermului, cu ajutorul unor soluții acide. Efectul final este de întinerire facială, reducerea ridurilor și liniilor fine, estomparea cicatricilor post-acnee și petelor, dar și ameliorarea leziunilor active de acnee.

Știai că refacerea pielii cu ajutorul peeling-ului chimic a fost introdusă încă din secolul al XIX-lea de către dermatologul austriac Ferdinand Ritter von Hebra, fondatorul Școlii de Dermatologie din Viena?

În funcție de necesitățile tale, peeling-ul se poate efectua cu mai multe tipuri de substanțe și poate ajunge la profunzimi diferite. Pentru acest tratament sunt folosite produse pe bază de acizi (AHA / BHA, adică acizi alfa și beta-hidroxizi, acid salicilic, acid mandelic, acid lactic, acid glicolic etc.) După profunzimea la care ajunge soluția acidă, peeling poate fi superficial, mediu sau profund. De obicei, procedura inițială este una superficială, pentru ca apoi să se continue cu o variantă medie și în cazuri foarte rare, chiar și cu una profundă. Profunzimea unui peeling este dată de numărul de straturi de acid aplicate la nivelul pielii, dar și de agentul utilizat.

„Acest tratament este potrivit pentru orice vârstă, mai ales tinerilor care prezintă urme de acnee. Și e indicat pentru orice tip de ten, atât timp cât se alege corect profunzimea peeling-ului și tipul de acid utilizat. După o astfel de procedură, perioada de recuperare este de până la o săptămână, timp în care se produce descuamarea, rămânând în urmă o piele fină, complet reînnoită”, ne-a povestit Mădălina Brândușescu, owner al clinicii Beauty Art Aesthetics.

Totuși, trebuie să fii atentă la următoarele contraindicații:

  • dacă ești gravidă sau alăptezi;
  • ești alergică sau sensibilă la oricare dintre substanțele conținute de peeling;
  • suferi de boli sistemice decompensate (în special lupus sau alte afecțiuni ce implică fotosensibilitate);
  • tenul tău prezintă leziuni active pe zonele ce urmează a fi tratate;
  • urmezi un tratament cu medicamente fotosensibilizante;
  • peeling-ul nu trebuie realizat în sezonul însorit.

Peeling-ul chimic se recomandă să fie efectuat în perioada octombrie-martie, când zilele sunt mai puțin însorite și radiațiile ultraviolete nu sunt atât de puternice.

Așadar, efectuarea peelingului chimic reprezintă o alegere optimă de tratament pentru aceste afecțiuni, contribuind în același timp și la îmbunătățirea calității vieții tale.

Clinica Beauty Art Aesthetics și managerul Mădălina Brândușescu au obținut premii în anul 2018 la Gala Femei de Succes, Gala Performanței și Excelenței, Gala Health, Beauty & Lifestyle, iar anul trecut a primit premiul pentru cea mai bună clinică de estetică minim invazivă la Gala I Success dedicată Oamenilor de Succes.

 

Pentru detalii, informații și programări:

 

 

 

Leave a Comment