Punctele de grăsime. De ce apar şi cum le putem elimina

V-aţi trezit brusc cu pete alb-gălbui apărute pe pleoape? Specialiştii vin cu lămuriri: este posibil să aveţi, de fapt, puncte de grăsime. Apar, de obicei, spontan, iar mulţi pacienţi se plâng de faptul că sunt inestetice, tocmai de aceea caută să scape de ele cât mai repede.

Problema poate fi tratată imediat, cu ajutorul medicinei moderne! Doctorul Alin Bortolini, fondatorul clinicii de frumuseţe integrată, BePerfect, ne lămureşte în rândurile următoare în ce constă operaţia de eliminare a acestor noduli!

 

NODULII ALB-GĂLBUI POT TRĂDA PROBLEME DE SĂNĂTATE

Punctele de grăsime, numite şi xantoame, sunt, de fapt, o problemă dermatologică, deşi, în sine, sunt inofensive. Sunt moi, nedureroase şi au suprafaţa netedă. Cu toate acestea, pot trăda anumite afecţiuni de sănătate, căci apar dintr-un motiv anume: un nivel crescut de colesterol în sânge sau acumularea de colesterol în piele. Nu doar pe pleoape pot apărea nodulii, ci şi în zona articulaţiilor, pe abdomen, pe spate ori pe gât.

 

Uneori pot apărea la mai mulţi membri ai aceleiaşi familii. Cam jumătate dintre persoanele cu Xantelasme prezintă un nivel ridicat al grăsimilor în sânge (colesterol, trigliceride). Aşa că îţi recomand să faci un consult medical pentru stabilirea regimului şi tratamentului necesare.” – doctorul Alin Bortolini, medic specialist chirurgie plastică şi estetică

 

De asemenea, ele pot apărea mai des la persoanele cu diabet, persoanele care se confruntă cu probleme de greutate ori cu hipertensiune, dar şi la fumători.

 

 

PUNCTELE DE GRĂSIME CRESC ÎN DIMENSIUNE

 

Odată apărute, nu speraţi că punctele de grăsime vor trece de la sine. Din contră, ele evoluează lent şi invadează ţesuturile. Iniţial pot fi cât o gămălie de ac. Alteori, cât un strugure. Cert este că dacă nu se intervine la timp, pot ajunge la dimensiuni impresionante. În acest caz, orice tratament devine dificil.

 

TRATAMENTUL CHIRURGICAL AL PUNCTELOR DE GRĂSIME

 

Diagnosticarea este simplă: doctorul vă va examina zona şi aspectul chisturilor. În cazuri excepţionale, poate fi nevoie şi de biopsie, pentru a exclude alte ipoteze.

La cabinetul doctorului Alin Bortolini puteţi scăpa de xantoame în nici jumătate de oră. Cam atât durează operaţia de eliminare a punctelor de grăsime:„Se realizează cu anestezie locală, nu este dureroasă şi nu este nevoie de spitalizare. La 30 de minute, o oră după operaţie poţi pleca acasă şi vei reveni pentru pansamente în zilele următoare.” – doctorul Alin Bortolini, medic specialist chirurgie plastică şi estetică

Intervenţia este cu atât mai simplă cu cât veţi veni mai repede la tratament, adică atunci când formaţiunea nu depăşeşte încă un centimetru. Controlul ulterior constă în câteva vizite făcute la cabinet, pentru evaluări repetate.

 „Odată cu îndepărtarea xantelasmelor se poate asocia, în cadrul aceleiaşi intervenţii, şi operaţia de blefaroplastie, pentru a trata excesul de piele de la nivelul pleoapelor sau pentru a corecta “pungile de sub ochi”. – doctorul Alin Bortolini, medic specialist chirurgie plastică şi estetică

 

CUM ŢINEM COLESTEROLUL SUB CONTROL

 

Pe cât de simplu este să creştem nivelul colesterolului în sânge – prin lipsa mişcării, printr-o alimentaţie bogată în grăsimi animale ori prin fumat în exces, pe atât de uşor este să integrăm în dieta noastră produse sănătoase.

Nutriţioniştii recomandă consumul de ovăz, fasole, peşte, legume verzi, struguri ori cireşe, care au o putere deosebit de mare în reducerea colesterolului şi în evitarea ulterioară a unor probleme grave de sănătate.

 

Întreţineţi-vă frumuseţea şi scăpaţi de probleme cu ajutorul experţilor de la clinica de top Be Perfect! Doctorul Alin Bortolini vă aşteaptă la un control, pentru a corecta toate imperfecţiunile care vă supără. Mai nou, puteţi urmări cum decurg intervenţiile care vă interesează pe canalul de YouTube al clinicii, acolo unde găsiţi filmări din timpul procedurilor estetice.

Pentru  programare, listă de preţuri ori detalii suplimentare, aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0767 373 328, adresa de mail: drbortolini@beperfect.ro, dar şi site-ul: https://beperfect.ro/

Pe doctorul Alin Bortolini îl găsiţi şi pe reţelele de socializare!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini/

Leave a Comment