Ronaldo a scăpat de acuzația de viol

Cristiano Ronaldo nu va mai fi inculpat pentru viol în Statele Unite, a anunţat luni procurorul-şef al districtului Clark County din Las Vega, conform CNN. Acuzaţiile împotriva fotbalistului portughez nu au putut fi probate, anunţă biroul de procuratură într-un comunicat.

Reprezentanţii starului de la Juventus au negat în permanenţă acuzaţiile încă de la momentul în care ele au apărut în presă în 2017. Procesul în care Mayorga îl acuza pe Ronaldo de viol fusese redeschis de autorităţile din Las Vegas (SUA), iar fapta s-ar fi petrecut pe 13 iunie 2009, într-un hotel. În plângerea pe care a depus-o a doua zi, Mayorga a refuzat să ofere numele atacatorului, pe care l-a descris drept „un celebru jucător de fotbal”. Pentru că plângerea nu a conţinut nici numele jucătorului, nici descrierea lui, nici locul unde s-ar fi petrecut violul, poliţiştii americani au închis ancheta, una pe care au anunţat că o vor redeschide la nouă ani şi jumătate distanţă.

Ronaldo ar fi plătit 375.000 de dolari pentru tăcerea victimei

În 27 septembrie, Mayorga a explicat că i-a fost teamă să nu fie umilită public şi să suporte eventuala răzbunare a superstarului portughez, lucru consemnat la un tribunal din Las Vegas. Mayorga afirmă că Ronaldo a violat-o într-un hotel din Las Vegas, după care, profitând de starea ei emoţională, a obligat-o să semneze un acord de nedivulgare de informaţii. Pentru a-i cumpăra tăcerea superstarul portughez i-ar fi oferit 375 000 de dolari.

Procurorii americani au confirmat că denunţul a fost făcut pe 13 iunie 2009, însă spun că victima nu ar fi vrut să dea informaţii privind locul unde a fost violată şi cine ar fi fost autorul violului. „În lipsa acestor informații, nu au putut fi obținute probele medico-legale necesare pentru continuarea anchetei”, au declarat polițiștii din Clark County.

Leave a Comment