,, Să fie un medic dedicat, serios, şi să empatizeze cu fiecare client în parte”. Dr.Alin Bortolini

Ne-am întâlnit cu domnul doctor Alin Bortolini pentru a înţelege mai bine ce înseamnă să fii medic estetician raportat la propriile alegeri, dar şi la alegerile celorlalţi. Şi am simţit, la sfârşitul interviului, că suntem în siguranţă. Faţă în faţă cu un doctor care se gândeşte în primul rând la binele pacienţilor lui şi care nu i-ar dezinforma niciodată.

Este medic Specialist Chirurgie Plastica si Estetica, absolvent al Facultatii de Medicina UMF „Carol Davila” Bucuresti. ,,Am ales sa fiu medic chirurg plastician, datorita pasiunii mele pentru frumos!’’-dr.Alin Bortolini. Perfectionarea lui ca si medic specialist a avut loc in centre de prestigiu din Bucuresti: Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central Carol Davila si Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica Reconstructiva si Arsuri.

Ce v-a determinat să alegeți meseria de chirurg estetician? Ați avut un model profesional pe care l-ați urmat?

,, Pasiunea pentru chirurgia estetică a apărut ulterior, în urma pregătirii. Vazând cât de mari pot fi schimbarile şi cat de multe intervenţii se pot face care redau încrederea pacienţilor. Încă de mic, de când eram copil, mi-am dorit să fiu medic. Mama mea m-a îndrumat să urmez acest drum pe care l-am urmat cu plăcere şi am prezentat întotdeauna un interes pentru această latură. Nu am avut un singur model profesional pe care l-am urmat deoarece am întâlnit mulţi chirurgi şi am încercat să îmi lărgesc cât mai mult orizonturile atât cu chirurgi din ţară cât şi chirurgi din străinătate şi am încercat să iau de la fiecare ce mi-a plăcut şi ce mă avantaja pe mine ca şi medic cu scopul de a-mi crea o proprie imagine.”

V-ați gândit vreodată că vi s-ar fi potrivit o altă specialitate medicală? Dacă da, care anume?

,, Nu m-am gândit să îmi schimb specialitatea. Nu mi-aş dori o alta specialitate nici chirurgicală şi nici medicală deoarece îmi place ceea ce fac, îmi place să schimb aspectul oamenilor şi viaţa oamenilor pentru că de multe ori se vede o îmbunatăţire în încrederea lor şi sunt cu totul mult mai optimişti, mai fericiţi, după aceste intervenţii.”

Cum se construiește, din punctul dumneavoastră de vedere, relația medic-pacient?

,, Relaţia medic-pacient este mai mult decât o relaţie de colaborare, este vorbad e încredere, încrederea pacientului de a-şi lăsa corpul şi chiar viaţa în mâinile mele ca şi medic. Este o responsabilitate mare pentru mine deoarece îmi doresc în egală masură cu pacientul să-i ofer exact ce îşi doreşte el. Construim cu foarte mulţi pacienţi o relaţie de prietenie, drept dovadă ei se întorc, singuri sau cu alţi prieteni, pentru a face alte noi proceduri sau pentru a întreţine procedurile pe care deja le-au făcut pentru a avea un aspect din ce în ce mai plăcut.”

Căutați prin meseria dumneavoastră să atingeți perfecțiunea. Cum faceți să vă ridicați la nivelul așteptărilor pacienților? Cum vă luptați cu dezamăgirile?

,, Este evident că orice chirurg are şi pacienţi care sunt poate mai puţin mulţumiţi sau poate nemulţumiţi. Încercăm ca numărul acesta să fie considerabil mai mic decât a celor mulţumiţi şi să fie poate doar o raritate. Încercăm chiar şi pe aceştia să îi întelegem şi să ne punem în pielea lor şi să facem în cele din urmă ca totul să fie bine. Uneori există limitări tehnice ale procedurilor, sau limitări din punct de vedere anatomic  şi din acest motiv perfecţiunea întruchipată nu poate fi atinsă însă, fac tot ce pot pentru a ajunge la o varianta cât mai apropiata de perfecţiune.”

Ce calități trebuie să aibă un medic chirurg estetician?

,, Să fie un medic dedicat, serios, şi să empatizeze cu fiecare client în parte”.

Ce sfat ați oferi unui medic aflat la început de drum?

,,I-aş spune că este un drum lung, greu, anevoios insă dacă investeşte timp şi dedicare în această profesie cu siguranţă va fi la un moment dat mulţumit de rezultate. Din păcate, tot ce se vede la televizor şi în social media este doar vârful aisbergului. În spate este foarte multă muncă, studiu şi multe sacrificii făcute pe parcurs dar şi o pregătire continuă în care îşi dă interesul din toată inima. Este greu, dar nu imposibil, să împace toţi pacienţii de aceea trebuie să incerce mereu să se perfecţioneze şi să înveţe. În fiecare zi să se trezească şi să-şi dorească să fie puţin mai bun decât in ziua precedentă”

Cat este mit si cat este adevar cand vine vorba de interventii estetice?

,,Chirurgia estetica a evoluat foarte mult şi rezultatele sunt chiar uimitoare dar uneori nu putem să modificăm complet sau să schimbăm o persoană cu altă persoană. Există anumite limitări tehnice ale fiecărei intervenţii şi incercăm să facem cât mai mult posibil însă uneori există anumite impedimente.”

Care sunt cele mai cerute interventii in Europa? Dar la noi?

,, Cele mai solicitate intervenţii sunt cele la nivelul sânului, cele de mârire şi ridicare, iar la nivelul feţei sunt intervenţiile de rinoplastie, blefaroplastie şi cele de augmentare a buzelor”

Care sunt interventiile care va plac cel mai mult? Cred ca fiecare medic are preferinte.

,, Cu siguranţă, cred că fiecare medic are o intervenţie cu care se simte cel mai confortabil. Intervenţia care îmi place cel mai mult din chirurgia estetică este cea de augmentare mamară.”

Care sunt ultimile trenduri in materie de chirurgie estetica?

,,Cele mai noi trenduri in chirurgia estetică sunt cele de slăbire la nivelul feţei precum  bihectomia, unde se indepărtează bula grasă a lui Bichat, dar şi reconturarea liniei mandibulare ( jawline) cu ajutorul acidului hialuronic. În zona intimă ce în ce mai multe femei apelează la labioplastie, iar barbaţii la terapia Vampir(PRP).”

De ce ar veni un pacient la dvs si nu ar merge in alta parte, la alt medic, la alta clinica?

,, Deoarece la Be Perfect încerc să le acord tuturor pacienţilor atenţia pe care ar primi-o o vedetă. Încercăm să întelegem fiecare client în parte, să-i întelegem nevoile şi să ne dăm tot interesul, toată strădania, să iasă totul cât mai bine şi să fie cât mai mulţumit. Păstrăm o relaţie foarte bună şi după intervenţie, când urmarim evoluţia la controalele postoperatorii.”

Leave a Comment