TOP 5 cele mai inteligente vedete de la Hollywood!

Manechinele, actorii şi muzicienii sunt percepuţi, în majoritatea cazurilor, ca având o inteligenţă sub medie, din cauza faptului că showbizul este considerat un domeniu superficial sau din cauza personajelor pe care le interpretează. Cu toate acestea, unele celebrităţi surprind cu inteligenţa lor, având un IQ peste medie.

De la Natalie Portman la Quentin Tarantino, Sharon Stone şi Ashton Kutcher, Hollywood-ul are de oferit nu numai actori talentaţi, ci şi adevărate genii cu diplomă. Natalie Portman Natalie Portman, actriţa americană de origine israeliană şi câştigătoare a două Premii Oscar, are o diplomă de licenţă obţinută la Universitatea Harvard, iar studiile postuniversitare şi le-a efectuat la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Deşi aceasta s-a înscris ca student sub numele de domnişoară, Natalie Herschlag, profesorii au remarcat-o nu doar pentru cariera de actor, ci şi pentru calităţile intelectuale excepţionale. Portman ştie să vorbească şase limbi şi a publicat articole, de două ori, în reviste ştiinţifice. „Aş prefera să fiu deşteaptă mai degrabă decât să fiu un star de cinema“, a declarat aceasta pentru „New York Post“ în urmă cu ceva vreme. 

Cindy Crawford, care a absolvit liceul ca şefă de promoţie, a semant primul său contract de modeling în 1984. Iniţial s-a folosit de banii obţinuţi pentru a-şi completa studiile la Universitatea Northwestern, acolo unde studia ingineria chimică, dar în final a renunţat la facultate pentru a se lansa în cariera de model. Până în 1985, aceasta apăruse pe paginile revistei „Vogue“ şi a fost inclusă în topul celor şase supermodele ale lumii, ca mai apoi să fie adăugată în top 100 cele mai frumoase femei ale lumii întocmit de revista „Men’ Health“.

Quentin Tarantino a recunoscut că niciodată nu i-a plăcut la şcolă, cu excepţia orelor de istorie pentru că „erau asemănătoare cu filmele pe care le făcea“, a explicat el recent pentru publicaţia „Entertainment Weekly“. Faimosul regizor de film are un coeficient de inteligenţă de 160, asemănător cu cel al fizicianului Stephen Hawking. Acesta are a renunţat la liceu şi şi-a urmat visul, acela de a regiza unele dintre cele mai bune filme ale industrie de film americane: „Reservoir Dogs“ (1992), „Pulp Fiction“ (1994), „Kill Bill Vol. 1/2“ (2003/2004) sau „Inglorious Basterds“ (2009). Filmele realizate de Tarantino i-au adus acestuia premii la Oscar, Globul de Aur, BAFTA şi Palme d’Or. În 2007, „Total Film“ l-a clasat pe locul 12 în topul celor mai buni regizori din toate timpurile.

Sharon Stone este celebră şi pentru coeficientul de inteligenţă de 154. Când avea 15 ani, Sharon Stone a acceptat o bursă la Universitatea Edinboro din Pennsylvania, unde a studiat scrisul creativ şi artele plastice. Se autodescrie ca fiind „o răţuşcă urâtă şi tocilară“.

 Ashton Kutcher a fost acceptat la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, pentru a studia ingineria, dar a pierdut bursa atunci când a preferat să meargă pe drumul modeling-ului. Acum, când a ajuns unul dintre actorii de succes de la Hollywood, Kutcher îşi face timp să investească în companii de tehnologie şi internet. „Cel mai sexi lucru din întreaga lume este inteligenţa“, a declarat Kutcher în cadrul Premiilor Teen Choice

 

 

 

sursa:Adevarul.ro

Leave a Comment