Viața e făcută din alegeri – Am încredere în tine!

Nu e nevoie să privești pe fereastră sau să te aventurezi prea departe, tot ce trebuie să faci este să fii pur și simplu, la fel cum tu îngădui inimii tale să fie, un om de încredere. Acest concept nu a fost și nici nu este greu de înțeles și îmi dau seama că încă poate fi o provocare care trebuie acceptată. Într-o lume pestriță, care nu are grația de a fi precum ești tu, demonstrează că ești unul dintre acei oameni care face înțelepciunea gândului să curgă liber… prin propria lor faptă. Privește rezultatul faptelor tale și astfel vei conștientiza clar cine ești tu. Cele mai profunde sentimente ale tale sunt reflecții ale inimii care îți vorbește. Este inima ta, ascult-o!

Nu trebuie să faci nimic pentru a activa această profunzime interioară, începe să observi și să apreciezi dragostea ce răsare din pieptul tău. Ai încredere în această voce interioară care rămâne permanent cu tine, indiferent dacă te rătăcești sau nu. Mai degrabă, trebuie să te lași îndrumat de înțelepciune și să ai încredere că ea te va conduce fără greșeală. Înțelepciunea te conectează la inimă în momentele critice și tot ea îți oferă satisfacția împlinirii atunci când atingi succesul. Cum este posibil? Într-adevăr, inima ta este un lucru măreț, care dă ea însăși viață, este în esență, chiar persoana ta. După cum și-au dat seama mereu cei mai înțelepți învățați, rădăcina esențială a existenței se află în inimă. În fine, și cumva firesc, dacă ținem seama de cele spuse până acum, unele întâmplări trăite scot la iveală faptul că modul în care alegem să acționăm afectează maniera în care gândim și simțim, felul în care ne reprezentăm binele și frumosul.

Este o conexiune strânsă între inimă și judecata noastră? Este adevărat că cea mai mare parte din felul nostru de a fi ajunge să depindă de felul cum îl înțelegem pe Dumnezeu. Dacă ne lăsăm conduși de dragostea ce izvorăște din inima noastră, vom vedea și vom auzi numai lucruri minunate. Indiferent că ești bărbat sau femeie, cu tot ceea ce reprezinți (imaginația, perseverența, creativitatea, comunicarea și liberul arbitru), gândește-te la toate atributele care te fac cea mai de preț creație a lui Dumnezeu. Nu le-am inventat nici unul dintre noi, ci le-am primit ca niște resurse de care să ne folosim din plin pentru împlinirea unei vieți decente și fericite.

Este încrederea cel mai de preț lucru pe care îl poate exercita un om? Absolut!… Ești curios să știi dacă această calitate ți-a schimbat viața din ’90 încoace? Te întrebi dacă încă-ți mai schimbă viața? Dovada că da este chiar în mâinile tale. Nu-i ușor să-ți trăiești viața cu însemnătate, concentrându-te în permanență cui să-i acorzi încrederea. Cred că problema o reprezintă confuzia pe care o fac oamenii între „a fi tolerant” și „a fi deschis la minte”. Sunt deschisă la minte, acceptând că sunt și persoane care vor să pară sincere, dar nu sunt nici pe departe de încredere. Eu, de exemplu, n-aș putea niciodată să fiu prietenă cu o persoană care bârfește deoarece nivelul de încredere al acesteia este zero! Fii deschis la minte, fii tolerant cu drepturile altor persoane, încrede-te în ele, însă, atunci când convingerile lor încalcă legile lui Dumnezeu și ale omului este indicat să te îndepărtezi pentru totdeauna. Comportamentul tolerant ce izvorăște dintr-un caracter slab crează un precedent ce va conduce la deteriorarea morală.

Ce legătură să fie între încredere și succesul tău în viață? Încrederea dovedită oglindește caracterul. Când înșelăm încrederea cuiva, înseamnă că avem o mare problemă de caracter și niciun edificiu ridicat pe o temelie instabilă nu va rezista în timp. Dacă vrem să avem oameni de calitate în jurul nostru, trebuie ca noi să fim de nădejde: să fim oameni cu obiceiuri bazate pe înțelepciune și moralitate. Te încurajez să fii unul dintre cei care vor să asigure izbânda lumii în viață, ținând aproape moralitatea și valorile spirituale în drumul tău spre succes. Printre altele, reușita pentru mine înseamnă să fii un model pentru generațiile următoare. Nu ezita să iei în calcul, în chip de indiciu, c-ai reușit în viață și faptul că ești un adevărat exemplude urmat pentru copiii tăi. Orice om ce duce o viață demnă vrea să le insufle și altora dorința de a avea un caracter de încredere. Și dacă ai fost atent la toate acestea, înseamnă că ești gata de drum. Poate că-ți spui: „Eu vreau! Dar, stai! De unde să încep?” Permite-mi să-ți răspund: Cu sinceritate, deschide-ți inima! Șșt…!!! Ascult-o ce spune:

Am încredere în tine!

Carmen Barcan, terapeut

Sursa – https://www.desteptarea.ro/am-incredere-in-tine 

Leave a Comment