Peste 80 de cazuri de rujeolă, confirmate în ultima săptămână

Numărul cazurilor lor de rujeolă a devenit îngrijorător. Alte 82 de îmbolnăviri au fost confirmate în ultima săptămână, astfel că numărul total al celor care au făcut această boală a ajuns la 15.109. Din datele transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au fost înregistrate 59 de decese.

Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeola în România raportate până în 31 august este 15.109, din care 59 de decese, ceea ce face ca situația să devină gravă.

Astfel, în perioada 27-31 august, au fost raportate 82 de cazuri nou-confirmate, în şapte judeţe. Este vorba despre Botoşani, unde s-au înregistrat 25 de îmbolnăviri, Giurgiu, cu 22 de cazuri, Prahova, unde medicii au găsit 21 de persoane bolnave, Buzău cu 7 cazuri, Bihor  cu 5 îmbolnăviri, Braşov și Brăila – cu câte un singur caz.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. De aceea pentru prevenirea ei, medicii spun că este bine să luați în calcul vaccinul.

Care sunt cele mai comune simptome ale rujeolei

Simptomele rujeolei apar, de obicei, în 8-12 zile de la expunerea la virus. Cu toate acestea, perioada de incubație (perioada de timp scursă între momentul infectării și momentul apariției primelor simptome) se poate întinde pe un interval cuprins între 7 și 18 zile. Simptomele inițiale includ febra (38°C sau mai mare), rinoree (scurgerea de secreții de la nivelul nasului), strănut, senzația de gât uscat, tuse persistentă, creșterea în volum a ganglionilor latero-cervicali, diaree, oboseală, inapetență (pierderea poftei de mâncare) și uneori poate apare și o lacrimare discretă.

Leave a Comment