Artista Sayra ne-a pregătit  prăjitura ei preferată cu ocazia sărbătorilor de Paşte

Artista Sayra ne-a pregătit  prăjitura ei preferată cu ocazia sărbătorilor de Paşte

Sărbătoare de Paşte a venit! Indiferent că o petreci acasă cu familia sau într-o vacanţă, fiecare persoană se bucură de această sărbătoare specială. Mâncărurile specifice acestei sărbători, fie ele dulciuri sau mâncăruri tradiţionale, vor fi pe mesele fiecărei familii din România. Dacă aveţi toate masa de Paşte pusă la punct dar vă lipseşte desertul, artista Sayra ne vine în ajutor cu o propunere de ceva dulce.   Ingredientele pentru această prăjitură sunt:   Pentru blat:…

Read More

Care sunt tendințele în materie de torturi și deserturi

Care sunt tendințele în materie de torturi și deserturi

Tendințele vin și pleacă, nu degeaba se schimbă de la un sezon la celălalt, fie că sunt în modă, frumusețe, decorațiuni interioare, arhitectură sau dulciuri. Chiar dacă piața dulciurilor pare a fi un domeniu mai puțin vizibil față de celelalte ramuri ale industriei alimentare, ea este, dimpotrivă, una dintre ramurile cele mai pro-active, aducând inovații în permanență. Este un proces complex, deoarece trebuie avut în vedere și trendul din nutriție, dar și concurență, așa că…

Read More

Întâmpină primăvara cu momente dulci

Întâmpină primăvara cu momente dulci

Primăvara înseamnă culoare, armonie, veselie și viață. Miresmele ne înconjoară de pretutindeni. Aromele se împletesc cu experiențe senzoriale de poveste. Iar momentele dulci au farmecul lor: le putem asocia cu amintiri de neuitat ori evenimente care ne-au marcat viețile. Mai ales că martie reprezintă tot ce e mai frumos pe această lume, este luna Femeii și ocazia perfectă pentru a ne răsfăța (pe noi sau pe femeile din viața noastră) cu mici atenții, cadouri și…

Read More

Top 5 prăjituri apreciate în luna martie

Top 5 prăjituri apreciate în luna martie

Gastronomia este o artă, asemenea modei sau muzicii, ce variază de la un om la celălalt. Aceste diferențe se regăsesc în primul rând în tipul ingredientelor, al aromelor și al gusturilor. Iată cum ar arăta cele mai bune cinci prăjituri ale lunii martie, fiecare dintre ele delicioasă, dar cu compoziții diferite, din punctul de vedere al Irinei Elena Apostol, Pastry Chef, Senior Trainer și owner ArtDessert Cake Laboratory.  Acest capitol dulce a început din pasiunea…

Read More

Interviu în exclusivitate cu Irina Apostol! Cum a luat naștere conceptul ArtDessert

Interviu în exclusivitate cu Irina Apostol! Cum a luat naștere conceptul ArtDessert

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, Irina Apostol este persoana care a reușit să transforme în artă măiestria de a prepara prăjituri. Urmând o tradiție de familie, a desăvârșit pasiunea pentru dulciuri tradiționale, transformându-le în adevărate minuni atât prin compoziție, cât și prin aspect. Irina deține în portofoliul personal mai multe diplome de specializare și perfecționare în confecționarea, modelarea și decorarea prăjiturilor și poate transforma orice idee într-un tort inedit, spectaculos, fără…

Read More

A fost inventată limba artificială

A fost inventată limba artificială

Oamenii de știință scoțieni au reușit să pună la punct o așa-numită „limbă artificială”, alcătuită din aur și aluminiu. Dispozitivul e capabil să identifice cu precizie diverse tipuri de whisky și ar putea fi folosit inclusiv la identificarea alcoolului de contrabandă. În urma testelor realizate de un grup de savanți de la universitățile din Glasgow și Strathclyde, „limba artificială” a reușit să determine, cu o acuratețe de peste 99%, diverse soiuri și mărci de whisky…

Read More

Gordon Ramsey a devenit din nou tată

Gordon Ramsey a devenit din nou tată

Gordon Ramsey,vvedeta gastronomiei britanic,e în vârstă de 52 de ani, a devenit tată pentru a cincea oară. Soţia sa, Tana, a născut un băieţel, care a primit numele de Oscar James, scrie contactmusic.com. Copilul s-a născut joi, potrivit unui mesaj publicat de bucătar pe platforma de micro-blogging Twitter. Anunţul despre viitorul copil a fost făcut de familia Ramsey într-o înregistrare video publicată pe 1 ianuarie pe contul vedetei de Instagram, urmărit de aproximativ 5 milioane…

Read More

Alimentul care ne ferește să nu ne pierdem memoria

Alimentul care ne ferește să nu ne pierdem memoria

Ciupercile ne înjumătăţesc riscul de a face demenţă mai târziu în viaţă. Ca să ajungem la aceste rezultate, este important să le consumăm în fiecare săptămână. Studiul a fost realizat de cercetătorii din Singapore vreme de şase ani, pe mai bine de 600 de participanţi de peste 60 de ani. Ei spun că două porţii de ciuperci gătite, adică echivalentul a 300 de grame consumate în fiecare săptămână, reduc la jumătate riscul unei tulburări cognitive uşoare…

Read More

Cea mai scumpă ciocolată din lume costă 10.000 de euro

Cea mai scumpă ciocolată din lume costă 10.000 de euro

Cum Ziua Îndrăgostiţilor bate la uşă, un cadou potrivit pentru persoana dragă ar fi ciocolata. Unul dintre cele mai scumpe sortimente din lume este produs în Ecuador. 50 de grame se vând cu patru sute de lire sterline. Un calcul simplu arată că un kilogram ajunge la suma fabuloasă de 10.000 de euro. Producătorii vor ca amatorii acestei delicatese să se gândească la desertul preferat ca la un vin bun şi să îl savureze pe…

Read More

Edamame, proteina ideală pentru vegetarieni

Edamame, proteina ideală pentru vegetarieni

Edamamele sunt boabe de soia verde au un conținut mare de proietine, ceea ce le face potrivite pentru vegetarieni.  Aliment foarte popular în bucătăria asiatică, edemamele au pătruns în ultimii ani și pe piețele din America și Europa, adică și în România. Soia verde seamănă destul de mult cu fasolea verde, dar diferă mult la gust. Se prezintă sub formă unor teci, în interiorul cărora sunt boabe verzi de soia. Proprietățile edamamelor Edamamele sunt adorate deopotrivă de…

Read More

5 sucuri naturale care îți ajută imunitatea toamna

5 sucuri naturale care îți ajută imunitatea toamna

Se știe că la trecerea dintre anotimpuri suntem mai vunerabili. Odată cu venirea sezonului rece, începem să ne gândim la ce trucuri să apelăm pentru a ne creşte imunitatea. Nu de alta, dar răcelile şi îmbolnăvirile sunt un pericol real în această perioadă. Dacă până acum nu ai găsit “răspunsul corect” la dilema ta, o soluţie excelentă pentru creşterea imunităţii sunt sucurile naturale de toamnă. Pe lângă vremea mohorâtă şi temperaturile scăzute, toamna vine şi…

Read More

În cât timp se digeră ceea ce mâncăm

În cât timp se digeră ceea ce mâncăm

Timpul de digestie depinde de tipul de mâncare consumat, dar și de alți factori, precum metabolismul, vârstă și chiar gen. Există câteva alimente care se digeră extrem de repede, astfel că ți-e foame imediat după ce ai mâncat, dar altele care rămân o perioadă mai îndelungată în corp. În general, organismul digeră alimentele în decurs de 24 până la 72 de ore. După ce ajunge în stomac, mâncarea se amestecă cu acidul gastric.  Urmează apoi intestinul…

Read More

Bucătarul Jamie Oliver, la un pas să fie prădat de hoți

Bucătarul Jamie Oliver, la un pas să fie prădat de hoți

Jamie Oliver a urmărit şi a prins un bărbat pe stradă după ce acesta a încercat să jefuiască locuinţa din nordul Londrei a cunoscutului bucătar britanic, scrie BBC. Potrivit martorilor, marţea trecută bucătarul l-a pus la pământ pe bărbat până au sosit poliţiştii. Se pare că individul a încercat să pătrundă şi în alte case de pe strada unde locuieşte Oliver, soţia şi cei cinci copii. Ei se aflau acasă în acel moment. Oliver, în vârstă…

Read More

Um Ali, un desert arabesc delicios!

Um Ali, un desert arabesc delicios!

Desertul “Um Ali” este una dintre cele mai populare dulciuri arabesti. E foarte aromat si consistent,nelipsit de la ocaziile speciale si de la restaurantele hotelurilor de 5 stele din lumea araba. Practic este o budinca de paine care se poate prepara din paine, cornuri, aluat de placinta sau aluat frantuzesc. Exista mai multe legende referitoare la originea acestui desert. In timpul ocupatiei otomane sultanul care vana in delta Nilului a avut pofta de un desert….

Read More

Salata Orientala, un deliciu culinar!

Salata Orientala, un deliciu culinar!

Sarbatorile de iarna au trecut asa ca v-am pregatit o reteta usoara si in acelasi timp delicioasa. „ Salata Orientala este preferata de multe persoane, se prepara usor si este foarte satioasa”. A declarat bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu. Ingrediente 4 cartofi micuti sau 2 cartofi mari 2 oua o ceapa rosie micuta 2 castraveti mai mici murati 3 felii de gogosar murat  masline verzi sau negre aprox 6-8 buc mustar ulei sare…

Read More

Afla cum au petrecut vedetele de ziua recoltei!

Afla cum au petrecut vedetele de ziua recoltei!

In weekend a fost mare petrecere la marginea Capitalei, toamna a fost sarbatorita cum se cuvine la ziua recoltei. Pastrama de berbecut si pui, carnati, mici ,mamaliguta si tochituri au fost doar cateva dintre preparatele gatite minutios de catre bucatarii de la restaurantul Cocosu Rosu. Delicioasele preparate au venit insotite de must proaspat scos, muraturi si aperitive direct de la ferma. Mai multe vedete au luat parte la eveniment  ba mai mult de cum au…

Read More

Dovleac la cuptor, un deliciu de toamna!

Dovleac la cuptor, un deliciu de toamna!

Nu stim cati dintre voi l-ati incercat, insa va spunem un singur lucru: dovleacul copt este o bunatate! Se prepara usor, are multe fibre si vitamine si este extrem de versatil. Il poti savura fie ca gustare, intre mese, fie ca garnitura (are o cosistenta interesanta, ca de piure) sau il poti transforma foarte usor intr-un desert sanatos. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne invata cum sa pregatim acest deliciu. Fie il pui…

Read More

Prajitura Cocosu Rosu

Prajitura Cocosu Rosu

Pentru ca este vara ne-am gandit sa va propunem o reteta de prajitura racoroasa si fructata. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne-a dat cateva ponturi pentru ca a aceasta prajitura sa iasa perfect.   Ingrediente: 4 oua medii 200 gr zahar 120 ml ulei 180 ml lapte 240 gr faina alba 1 priza sare 3/4 plic praf de copt 350 gr fructe la alegere (coacaze, zmeura, visine, afine, mure, caise, prune; cantarite dupa…

Read More

Cheesecake cu zmeura, o reteta delicioasa de vara!

Cheesecake cu zmeura, o reteta delicioasa de vara!

Daca zmeura este printre fructele tale preferate, acum este momentul sa profiti la maxim. Parfumata si racoritoare, zmeura este un deliciu in zilele de vara. Iar ca deliciul sa fie suprem, fara sa-ti afecteze deloc silueta de plaja, incearca un cheesecake cu zmeura. Bucatarul Chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne dezvaluie secretele celui mai gustos cheescake. Ingrediente: Pentru blat: 120 g biscuiti fara zahar si 50 g unt cu continut redus de grasime . Pentru…

Read More

Afla secretul din bucataria Eugeniei Serban!

Afla secretul din bucataria Eugeniei Serban!

Putini stiu despre frumoasa actrita Eugenia Serban ca aceasta este o zeita in bucatarie. Eugenia a facut o pasiune pentru gatit de cand avea 18 ani. A invatat sa gateasca atat preparate orientale cat si traditionale romanesti.  Cel mai mult imi place sa fac prajituri, am incercat pana acum peste 200 de retete. Saptamana trecuta am fost la restaurantul Cocosu Rosu unde am gustat o prajitura senzationala. Evident ca am cerut reteta, este o prajitura…

Read More
1 2