10 beneficii ale masajului de relaxare profesionist

Un masaj de relaxare reprezintă o terapie manuală menită să îmbunătățească starea de bine a unei persoane, deoarece obiectivul sau cel mai important constă în creșterea producției de endorfine în corp. O bună definiție a masajului de relaxare poate fi următoarea: este o metodă blândă care contribuie la reducerea sau eliminarea tensiunii musculare, îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, eliminarea stresului, anxietății și a tensiunilor de zi cu zi.

Masajul nu are efecte secundare

Masajul relaxant se realizează ferm și progresiv cu mișcări armonioase, pentru a elimina tensiunile acumulate. Este o procedura externă, naturală și relaxată care nu are efecte secundare. Se aplică cu palmele și antebrațele, cu ajutorul uleiurilor sau cremelor, într-un mediu care invită la liniște. Relaxarea nu este singurul beneficiu care poate fi atribuit acestei practici, pentru că masajul relaxant oferă multe alte beneficii care nu sunt la fel de bine cunoscute. Oferind de la îmbunătățirea imunității corpului, la reducerea durerilor de cap și până la menținerea frumuseții pielii, masajul relaxant asigura un plus de bine în viață tuturor celor care îl preferă. De astfel, beneficiile masajului de relaxare nu sunt niște găselnițe pe care maseorii din România le subliniază în ideea în care își doresc cât mai mulți clienți. Acestea sunt cu mult mai bine promovate în străinăatea, în ideea în care un astfel de masaj este absolut indicat pentru organism.

Motive pentru care masajul poate fi considerat benefic

Specialiștii în masaj de relaxare recomandă acest tip de răsfăț cel puțin din următoarele zece motive:

1. Un astfel de masaj relaxează mușchii, eliberând tensiunea care se acumulează din cauza efortului fizic. Masajul de relaxare reprezintă o modalitate ideală de a recompensă un organism obosit, acesta fiind indiscutabil cel mai important avantaj atribuit acestei practici.

2. Masajul de relaxare ajută la controlul anxietății și depresiei. De fapt, ajută la reducerea nivelului unui hormon numit cortizol, care este eliberat că răspuns la stres și, prin urmare, ridică starea de spirit și păstrează tensiunii arteriale în limite normale. Pe de altă parte, prin masaj se stimulează serotonină și dopamină, doi neurotransmițători legați de depresie.

3. Există studii care susțîn că masajul ajută la atenuarea durerii cronice de la nivelul spatelui. Astfel de studii menționează și că prin masaj se înregistrează o scădere a rigidității și îmbunătățirea mobilității persoanelor care suferă de osteoartrită.

4. O veste bună pentru insomniaci! Prin masaj, frecvența undelor cerebrale delta crește, ceea ce înseamnă că persoanele care experimentează probleme cu odihnă în timpul nopții se vor putea bucură de un somn profund.

5. Un alt avantaj al masajului de relaxare constă în faptul că mărește imunitatea organismului. Când o persoană tranzitează o perioada îndelungată stresantă, foarte comun este să se îmbolnăvească. Se pare că masajele de relaxare pot evita acest lucru, deoarece s-a dovedit că la persoanele care se bucură de ședințe de masaj se pot constată schimbări măsurabile în răspunsurile sistemelor lor imune și endocrine.

6. Masajul de relaxare combate sindromul premenstrual deoarece poate reduce simptomele premenstruale enervante, precum balonările sau schimbările de dispoziție.

7. Mai mult, un studiu a arătat că persoanele care primesc masaje de relaxare înregistrează o creștere a vitezei și acuratetei atunci când efectuează calcule matematice.

8. Masajele de relaxare reduc durerile de cap. Efectuate de două ori pe zi, terapiile prin masaj sunt eficiente în cazul migrenelor – le diminuează durata și atenuează disconfortul acestora.

9. Foarte important, masajele de relaxare contribuie la frumusețe. Masajele pe față și pe cap nu sunt doar plăcute, ci fac că pielea să pară mai radiantă, iar părul să fie mai sănătos datorită creșterii fluxului sanguin.

10. Nu în ultimul rând, masajele de relaxare facilitează tratamentul împotriva cancerului. Masajele le sunt utile în special persoanelor care trebuie să trateze boli grave, cum ar fi cancerul, deoarece mai multe studii au arătat că acestea reduc oboseala, durerea, anxietatea, depresia și greață.

Leave a Comment