Cum își îngrijesc vedetele tenul iarna?

Frigul, trecerea de la cald la rece și invers, precum și purtarea măștilor, sunt factori care ne afectează tenul. În plus, în camerele încălzite, aerul este foarte uscat și, împreună cu ceilalți factori, contribuie la deshidratarea pielii. Pielea netratată va duce la fragilitate si sensibilizare excesivă. De aceea, pe timp de iarnă, pielea noastră are nevoie de îngrijiri suplimentare. Mai exact, trebuie să ne gândim în permanență cum să ne adaptăm îngrijirea pielii la condițiile sezonului rece. Tenul, cândva limpede și catifelat, acum este uscat și iritat. Buzele și mâinile suferă și ele aceeași transformare din cauza frigului și a vântului. Ignorarea acestor schimbări duce la formarea ridurilor, a petelor și a altor imperfecțiuni pe care nu ni le dorim.

Așadar, cum ne îngrijim corect tenul în această perioadă pentru a zâmbi fără riduri la primăvară? Aflăm de la vedetele noastre ce rutină au pentru îngrijirea tenului și ce recomandă pentru sezonul rece! 

 

Amna

„În sezonul rece, cremele care hrănesc pielea și apa termală sunt principalii mei aliați! Pentru a nu avea un ten deshidratat sau pentru a estompa cearcănele folosesc foarte mult creme hrănitoare speciale pentru față și pentru conturul ochilor. De asemenea, apa termală îmi păstrează tenul impecabil și îl regenerează foarte bine.

De altfel, procedurile non-invazive sunt preferatele mele! Datorită acestor proceduri, pielea mea este elastică și capătă un aspect superb. În vremea rece avem mare nevoie de hidratare și consider că sunt o opțiune foarte sănătoasă și foarte eficientă pentru a ne proteja pielea!”

 

Sayra

Sayra, artista descoperită recent de Marius Moga, deși este foarte tânără, este pasionată de ritualuri de frumusețe și de  rutine foarte bine adaptate pentru vârsta ei.

,,Pentru ca tenul meu să rămână sănătos și luminos evit băile fierbinți și lungi, deoarece usucă pielea. Chiar dacă îmi placeau foarte mult, a trebuit să renunț la acest obicei. Totuși, le-am înlocuit cu dușuri cu apă călduță, timp de maximum 10 minute. În ceea ce privește gelurile de duș, le-am ales pe cele emoliente sau pe cele care conțin extracte din uleiuri esențiale. Chiar si pielea acoperită de îmbrăcăminte este afectată iarna, și de aceea vreau să menționez că loțiunea de corp aleasă trebuie să aibă un conținut mai mare de lipide pentru a crea o barieră protectoare în fața frigului. Crema de noapte devine foarte importantă în acest sezon pentru că seara trebuie să ajutăm pielea să se regenereze.

Din păcate, suntem nevoiți ca în această perioadă să purtăm mască pentru sănătatea noastră. Tenul automat suferă și, pentru sănătatea lui, putem apela la câteva moduri de îngrijire și întreținere. Eu îmi curăț tenul de maximum două ori pe zi cu un produs ușor și evit cremele cu texturi grase și fondul de ten pe sub mască, pentru că îmi pot înfunda porii. Recomand ca atunci când ajungem acasă să ne dăm imediat masca jos, să ne curățăm fața și să ne dăm cu o cremă hidratantă care să fie nutritivă tenului!”, ne-a declarat artista.

 

Andreea Bănică

Pentru Andreea Bănică, lămâia este una din cele mai eficiente opțiuni pentru înlăturarea problemelor tenului. Vedeta folosește acest fruct în ritualurile sale zilnice de îngrijire a tenului, iar efectul este miraculos. Lămâia se folosește și pe porțiunea de piele de pe gât, care suferă mult mai multe schimbări.

„Unul dintre secretele care mă ajută să îmi ingrijesc tenul este lămâia! Tai o lămâie în 4, pe o bucată aplic 2-3 picături de miere și procedez foarte simplu: mă ung pe toată fața. Am tăiat lămâia și mai întâi am scurs o mare parte din sucul ei, într-un pahar, pentru a-l folosi la citronadă (limonadă). Adică beau sucul pe care l-am stors. Cu ce rămâne, îmi frec foarte bine tenul pentru a-l hrăni, pentru că știți foarte bine cât de importantă este lămâia pentru tenul nostru, dar și ce conține ea. Precum am spus: nimic nu face minuni și trebuie să folosim sucul lămâii și pe interior. Pot să stau și toată noaptea așa, dar pentru cine nu are timp: 20 de minute înainte de culcare sunt suficiente. Puteți folosi lămâia în felul acesta și dimineața, și seara.”, spune Andreea Bănică.

Ciska

„De mai bine de 2 ani, de cănd o cunosc pe doamna Carmen Barcan, pot să spun cu mâna pe inimă că doar la ea am mers pentru proceduri faciale.

În primul rând, în tot acest proces pe care l-am parcurs, am descoperit că pentru un ten frumos și o piele minunată, indiferent de produsele pe care le folosești, care pot fi de la orice brand și la orice preț – este important să fie adecvate problemelor și nevoilor pielii tale! În al doilea rând, foarte importante sunt hidratarea și alimentația! În momentul în care mănânci sănătos, se vede pe pielea ta! Alimentația corectă se vede pe absolut tot corpul – piele, păr, unghii, tot! Am văzut acest lucru pe pielea mea! Indiferent de ce produse folosești, este foarte importantă hidratarea și alimentația!

Am început cu rutina mea de îngrijire de acasă pănă la procedurile făcute în cabinetul ei. În funcție de cum a reacționat tenul meu acasă, am folosit doar produse adecvate pielii mele. Nu folosesc produse cu puternic efect anti-aging având doar 27 de ani, dar îmi plac produsele care hidratează foarte bine.

Primul pas și cel mai important este demachierea și curățarea tenului – chiar dacă mă machiez sau nu, acest lucru îl fac neapărat! Îmi curăț tenul în fiecare dimineață și în fiecare seară cu un demachiant cât mai natural, fără parabeni, și cu o apă micelară de calitate.

Al doilea lucru pe care îl fac este aplicarea unei creme de ochi și a unei creme hidratante, sau doar un serum și o cremă hidratantă. Seara este foarte importantă pentru am mult mai mult timp pentru a mă concentra pe majoritatea zonelor – cremă de corp, cremă de mâini, cremă de față, serum, cremă de ochi. Iubesc să am o oră de răsfăț seara! Bineînțeles, nu tind să exagerez cu nimic. În zilele în care nu pot, aplic ce este cel mai important, iar în rest nu omit nici o zi acest pas.

Nu mă lipsesc de demachiant, dischetele demachiante și apa micelară! Fără aceste două lucruri nu plec nicăieri! Se găsesc în orice geantă pe care o am! Pentru corp, de asemenea, neapărat crema anti-celulitică!

Cunoscând-o pe doamna Carmen am avut minunata ocazie să descopăr faptul că ea este singura care combină aceste lucruri într-un mod extrem de benefic atât pentru exterior, cât și pentru interior! Se ocupă de slăbit, proceduri corporale și nutriție, dar se ocupă și de ten, și de folosirea corectă a produselor pentru clientele ei. De aceea conceptul ei este diferit. Asta este diferența dintre ea, și un terapeut oarecare!”

 

Andra

Fără machiaj, Andra are un ten impecabil și dispune de o piele fermă, hidratată și fără imperfecțiuni. Este una dintre puținele vedete care n-au apelat la medicii chirurgi esteticieni pentru a-și face operații estetice sau injectări pentru reducerea sau prevenirea ridurilor.

Andra a declarat că apelează la un ritual simplu și ușor de urmat.

,,Îngrijirea tenului este o piatră de hotar pentru multe dintre noi, așa că rutina pe care trebuie să ne-o asumăm în acest sens este foarte importantă. Eu pornesc de la cel mai simplu ritual pentru a nu solicita tenul prea mult. Aleg acel ritual de îngrijire pe care îl pot realiza rapid în fiecare zi, din cauza timpului care este limitat. Nu trec peste pașii de bază: curățarea tenului și aplicarea unei creme de zi și noapte.

Trebuie adaptat ritualul la tipul de ten și piele (sensibilă, normală), deoarece orice abatere, îngrijire excesivă, poate face mai mult rău.

Nu trebuie să-ți lipsească demachiantul, produsele de curățare, crema de hidratare și de protecție solară. Eu mai folosesc o mască din piersici, pe care o folosea mama mea, curață tenul excepțional!”

 

Ana Baniciu

Ana Baniciu ne-a dezvăluit câteva dintre secretele sale de frumuseţe. Am aflat astfel că foloseşte foarte des uleiul de cocos şi că optează, în general, pentru machiajul cât mai natural.

„Am o cremă și un gel de față pe care le folosesc. Folosesc o cremă de față pe care o pun sub machiaj – altfel simt că nu se întinde bine machiajul. Mă machiez de mulţi ani şi încerc pe cât posibil, atunci când stau în casă, să stau fără machiaj! Am mare grijă să nu îmi ating faţa având mâinile murdare, mai ales în această perioadă în care ne aflăm. Nu există să nu mă demachiez înainte de somn, chiar dacă mă întorc acasă la șase dimineața! Efectiv nu pot pune capul pe pernă machiată. Adopt mereu un machiaj cât mai natural!

Am o cremă de corp – aceeași de ani de zile și fără ea nu plec nicăieri. Acesta este secretul meu – o cremă de corp pentru o piele ca de bebeluș.

Uleiul de cosos este preferatul meu, atunci când vine vorba de hidratare. În plus, cel mai frumos bronz se obţine cu uleiul de cocos. Eu îl folosesc des pentru că am o piele care se usucă repede şi are nevoie de o îngrijire specială.

Aplic creme grase și hidratante și în sezonul rece pentru regenarea pielii si redarea stralucirii.”, recunoaște Ana.

Leave a Comment