NUNTA regală din Marea Britanie: Ce arome au ales Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle pentru tort. Va fi decorat cu flori proaspete

Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, au ales pentru nuntă un tort cu lămâie şi soc, ce va fi realizat într-o brutărie din estul Londrei, deţinută de un maestru bucătar american, potrivit Reuters.

Informaţia a fost făcută publică, marţi, de biroul de presă al prinţului Harry al Marii Britanii.

Maestrul bucătar care va prepara acest tort este Claire Ptak, proprietara Violet Bakery din Hackney, estul Londrei.

„Tortul va fi acoperit cu glazură de unt şi decorat cu flori proaspete”, potrivit comunicatului transmis de palatul Kensington. „Mirii abia aşteaptă să împartă acest tort cu oaspeţii lor, pe 19 mai”, se arată în acelaşi comunicat.

Ptak este din California şi a lucrat la Chez Panisse din Berkeley, sub comanda chef-ului Alice Waters, după care s-a mutat la Londra. Şi-a început afacerea gătind acasă şi vânzând prăjituri la un stand dintr-o mare piaţă din Londra. Violet Bakery a fost înfiinţată în 2010.

Markle a intervievat-o pe Ptak pentru fostul său blog de lifestyle The Tig, pe care l-a închis anul trecut, după ce a crescut interesul publicului pentru relaţia sa cu prinţul Harry.

Căsătoria prinţului Harry, în vârstă de 33 de ani, se anunţă a fi cel mai urmărit eveniment de gen al anului în Marea Britanie.

Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, care au o relaţie din iulie 2016 şi s-au logodit în noiembrie 2017, stau într-o casă de pe domeniul Kensington, unde locuiesc şi prinţul William, soţia acestuia şi cei doi copii ai lor.

Recent, Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, a fost botezată în Biserica anglicană, într-o ceremonie secretă, la care au asistat logodnicul ei şi câţiva membri ai familiei acestuia. Convertirea la acest rit era necesară înainte de căsătoria cu prinţul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a. Regina este, printre altele, şi şef al Bisericii anglicane. Markle, care era protestantă, a primit confirmarea imediat după botez.

Ceremonia de căsătorie va avea loc pe 19 mai, de la ora 12.00, la capela Saint George de la castelul Windsor, şi va fi oficiată de David Conner, decan de Windsor, şi de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

O recepţie va avea loc apoi la St. George’s Hall, uriaşa sală de banchete a castelului, la eveniment participând mirii şi nuntaşii. În seara aceleiaşi zile, prinţul de Wales, Charles, tatăl lui Harry, va oferi o recepţie privată pentru miri, familie şi prieteni apropiaţi.

Săptămâna trecută, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a dat consimţământul formal pentru căsătoria prinţului Harry. „Îmi dau consimţământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle”, a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii şase moştenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obţină consimţământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prinţul Harry este al cincilea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William, şi copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prinţul George, respectiv prinţesa Charlotte. După ce se va naşte cel de-al treilea copil al prinţului William, în aprilie, prinţul Harry va ocupa locul al şaselea în ordinea de succesiune.

 

 

 

sursa:www.mediafax.ro www.people.com

Leave a Comment