Probleme la nivelul lobului urechii. Tot ce trebuie să ştiţi despre operaţia de corectare a urechilor despicate

Deşi este o problemă minoră, un lob despicat poate însemna, pentru mulţi dintre cei care se confruntă cu acest lucru, un complex. De ce? Pentru că un lob despicat dă impresia unei urechi rupte, percepute, automat, ca un defect. Un accident ori o traumă ne pot aduce în această situaţie.

Doctorul Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică şi estetică şi, totodată, fondatorul conceptului BePerfect, ne dezvăluie în ce constă procedura care ne scapă de lobul despicat!

 

URECHILE DESPICATE FAC IMPOSIBILĂ PURTAREA CERCEILOR PREFERAŢI

Un cercel smuls sau agăţat în pulover ori purtarea bijuteriilor grele vreme îndelungată pot duce la despicarea urechii. Ea poate fi parţială sau totală. În general, persoanele care au lobul urechii mai subţire sunt predispuse la acest fenomen.

 

 „Uneori, din cauza unui traumatism sau a inflamaţiei locale, ţi se poate îngropa o parte din cercel în lobulul auricular. Oricare dintre acestea îţi creează un prejudiciu estetic şi face imposibilă purtarea cerceilor!” – Alin Bortolini, medic specialist chirurgie plastică şi estetică

 

În ultimii ani, tot mai mulţi pacienţi – femei ori bărbaţi- se adresează chirurgului plastician, pentru a corecta probleme estetice, printre care şi urechea despicată. Prin proceduri de reconstrucţie, doctorul Alin Bortolini poate reface nu doar forma, ci şi conturul natural al acesteia.

 

ÎN CE CONSTĂ REMODELAREA LOBULUI URECHII

„Traumatismul acut este preferabil să fie tratat imediat, ca orice rană. Se dezinfectează plaga, se opreşte sângerarea şi se poate reface lobul urechii cu păstrarea sau anularea găurii pentru cercel.„ – Alin Bortolini, medic specialist chirurgie plastică şi estetică

 

Corectarea problemelor implică o intervenţie chirurgicală, care trebuie efectuată cu foarte multă grijă pentru detalii. Inciziile trebuie plasate precis, pentru a nu fi vizibile ulterior. Firele de sutură folosite sunt speciale, pentru a asigura o bună cicatrizare.

 

“Firele de sutură se scot la 10 zile de la operaţia de reconstrucţie a lobului urechii şi este recomandată purtarea de cercei tip clips. O nouă gaură se poate face după 2-3 luni.”

           

Adică după vindecarea completă, moment în care puteţi spune adio pălăriilor ori eşarfelor cu care tot încercaţi să ascundeţi defectul. Rezultatele sunt permanente şi nu doar că ne îmbunătăţesc imaginea asupra propriei persoane, dar sunt satisfăcătoare şi din punct de vedere funcţional! Imediat după remodelarea lobului, vă puteţi aştepta la unele umflături, însă ele sunt normale şi minime. În general, durerea este ca şi inexistentă.

 

 

Dacă sunteţi în această situaţie şi vreţi să aflaţi dacă procedura vi se potriveşte, vă invităm la un control! În cadrul lui veţi discuta despre riscuri şi veţi afla despre recomandările post operatorii.

Curioşi cum decurge o astfel de intervenţie? Haideţi pe canalul de YouTube al clinicii BePerfect, pentru a vedea, pas cu pas, în ce constă operaţia: https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini

Pentru  detalii, aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0767 373 328, adresa de mail: drbortolini@beperfect.ro, dar şi site-ul: https://beperfect.ro/.

 

Pe doctorul Alin Bortolini îl găsiţi pe Facebook şi Instagram!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini/

Leave a Comment