Radiohead, victima unui atac cibernetic

Trupa britanică Radiohead a publicat o colecţie vastă de piese nelansate, acestea fiind înregistrate pentru celebrul album „OK Computer”, din 1997. O arhivă MiniDisc deţinută de solistul trupei Thom Yorke a fost hackuită săptămâna trecută de către o persoană neidentificată, aceasta cerându-i cântăreţului o răsplată de 150.000 de lire sterline pentru returnarea înregistrărilor, transmite The Guardian.

Cum a reacționat Radiohead după atac

Trupa a publicat acum cele 18 înregistrări MiniDisc, majoritatea acestora având o lungime de aproape o oră, pe platforma Bandcamp la preţul de 18 lire sterline. Toate profiturile vor fi donate activiştilor de la Extinction Rebellion, un grup care luptă pentru climă, scrie The Guardian.

Chitaristul trupei Jonny Greenwood a confirmat incidentul şi a spus că „în loc să ne plângem sau să ignorăm ce s-a întâmplat, am preferat să lansăm cele 18 ore pe Bandcamp pentru a ajuta Extinction Rebellion”. „Doar pentru 18 zile, la preţul de 18 lire sterline, veţi putea afla dacă ar fi trebuit să plătim de fapt răsplata”, a adăugat Greenwood.

Leave a Comment